كيفيه اعداد الطعام في شهر رمضان
كتبت وفاء صادق حجازى
هنكمل بقى كيفية اعداد الطعام خاصا فى رمضان والعزايم بطريقة الفنادق والمطاعم الكبرى هى اضافات بسيطة موجودة فى كل بيت
لما تحمرى البطاطس وعايزها تكون مقرمشة بعد غسلها صفى المية كويس وضيفى نص ملعقة صغيرة بيكنج بودر مع التوابل وقلبيها كويس وحمريها وشوفى النتيجة
عند تخليل اللفت أو الخيار ضيفى نص ملعقة سكر مع ماء التخليل هيخلية مقرمش ويحافظ علية أطول مدة
لما تقطعى القلقاس اوعى تغسلية
بعد التقطيع اغسلية بقشرة ثم قشرية وامسحية كويس قوى بفوطة نظيفة وقطعية
لما تحمرى بانية ضيفى ع القسماط ملعقة نشا وملعقة دقيق ونص ملعقة بيكنج بودر
لما تعملى اى حاجة بالبيض لو حادق لازم تضيفى ربع ملعقة فلفل اسود ولو حلو كيس فانيليا عشان الزفارة
لما تعملى صنية جلاش باللحمة المفرومه أو رقاق ضيفى مع اللحمة جزر مبشور وملعقتين كبار جبنة شيدر أو موز يلا بتخليها طرية وطعمها رائع وطبعا لازم فوق الوش نضرب بيضة مع كوب لبن ونسقيى بيها الصينية
تعليقات
إرسال تعليق