كيفيه عمل الكبده المشويه
كتبت وفاء صادق حجازى
الكبدة المشوية فى الطاسة
لاشك أننا تقريبا فى كل مراحل عمرنا بنحب الكبدة سواء محمرة أو مشوية لكن لما بنكبر فى السن شوية بيكون افضل نبعد عن النقليات عشان كدا بمقدم طرق اعداد الطعام فى الطاسة بأقل نسبة دهون
المقادير
نص كيلو كبدة شرائح أو حسب الكمية اللى تحتجيها واتنين فص ثوم مهروس وبصلة صغير جدا مفرية وفلفل الوان أو رومى حسب المتوفر عندك وممكن نضيف طماطم مفرية اختيارى بس فى اخر التسوية
نتبل الكبدة بالنوم البودر والبصل البودر وملح وفلفل اسود وقليل من الكمون مع ملعقة خل وعصير نص ليمونة نتركهم فى التلاجة خمس ساعات ع الاقل
مشوح البصل والثوم ونضيف ليهم الكبدة بعد نشلها من ماء النقع ثم نضيف الفلفل وماء النقع ونتركهم على النار خمس دقائق مش اكتر ثم نضيف الطماطم
تعليقات
إرسال تعليق